Vacature (Online) Content- & Communicatiemedewerker Streets of the World

Wie zijn wij?

In 2009 trok de Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs de deur achter zich dicht voor een ambitieuze reis; hij bezocht alle landen ter wereld om er een foto te maken van het straatleven anno nu. Het resultaat van die zeven jaar durende reis is zijn levenswerk Streets of the World. Met 195 straatfoto’s uit 195 landen focust Jeroen met name op positieve beelden uit de wereld en laat hij zien dat we, ondanks de verschillende entourages van ons bestaan, veel meer op elkaar lijken dan dat we van elkaar verschillen. 

Streets of the World deelt de foto’s uit dit unieke project op veel verschillende manieren met haar (internationale) publiek, bijvoorbeeld via (inter)nationale fototentoonstellingen, boeken, lezingen, educatieprojecten en prints. Eerdere exposities waren bijvoorbeeld in een oude Karlsberg fabriek in Denemarken, de Nieuwe Kerk in Amsterdam, een oude parkeergarage in de Bijlmer en in een grote loods op het Hembrugterrein (UNESCO-werelderfgoed) in Zaandam.

Momenteel werken we aan de langste buitenexpositie ooit in Dubai en aan buitenexposities op de Zuidas in Amsterdam, op Canary Wharf in Londen en in het Jubelpark in Brussel.

Wie ben jij?

Jij bent van nature nieuwsgierig, adaptief, innovatief en creatief en je hebt vanzelfsprekend affiniteit met (reis)fotografie, een hart voor mensen en verschillende culturen en je houdt van reizen. Daarom ben je blij dat je af en toe mee kunt naar het buitenland om mee te werken aan een expositie. Bovendien ben je een echte doener en vindt het een uitdaging om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Je hebt veel energie, bent flexibel en hebt een hands-on mentaliteit. Je kan goed zelfstandig werken en neemt daarin eigen initiatief.

Dit zijn je vaardigheden

 • Je hebt een zeer goede kennis van de onlinewereld: een nieuw CMS heb je zo onder de knie, je hebt verstand van inbound marketing en e-mail marketing en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in social medialand.
 • Je hebt een vaardige en snelle pen; je produceert snel, foutloos en makkelijk teksten in het Nederlands en Engels;
 • Kennis van SEO is een must;
 • Je bent een teamspeler, maar je bent ook in staat zelfstandig te werken;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je weet de boodschap van Streets of the World met overtuiging en kracht over te brengen;
 • Ervaring met het monteren van video’s voor verschillende kanalen is een pre;
 • Ervaring met beeldbewerking (Photoshop) is een pre;
 • Kennis van andere talen is een pré. 

Wat ga je doen voor Streets of the World?

Je bent een belangrijke schakel in de totstandkoming van een breed palet aan communicatiemiddelen en het aanspreekpunt voor partners & sponsoren, (inter)nationale media en het algemene publiek. Je beheert alle social mediakanalen samen met Jeroen en schrijft frisse teksten voor o.a. onze website, nieuwsbrieven en promotiemateriaal. Je voert de on- en offline communicatiestrategie uit, stelt prioriteiten en denkt proactief mee.

Kortom jij:

 • Bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en implementatie van de communicatiestrategie van Streets of the World in 2019;
 • Schrijft wervende teksten voor de nieuwsbrieven, persberichten, website (in ons eigen CMS) en social mediakanalen;
 • Bent bereid om flexibel in te spelen op spontane communicatie-acties of op ad hoc vragen van collega’s;
 • Onderhoudt dagelijks contact met belangstellenden van Streets of the World en je bent het aanspreekpunt bij vragen, problemen en klachten en handelt deze ook af.
 • Voert dagelijks adequate webcare voor o.a. onze social kanalen in nauwe samenwerking met Jeroen
 • Denkt mee in de social mediastrategie en plaatst engaging content op de social mediakanalen
 • Gaat actief op zoek naar bijzondere invalshoeken voor blogartikelen en vlogs voor op de website en ons YouTube kanaal
 • Coördineert tekst, foto, bewegend beeld en audioproducties
 • Coördineert communicatie rondom (inter)nationale exposities en projecten
 • Coördineert vertaaltrajecten voor boeken en exposities

Dit bieden wij

Je werkt als ZZP’er en je takenpakket neemt tussen de 24 en 32 uur per week in beslag. De werkdagen zijn flexibel en in overleg in te plannen. In eerste instantie bieden we een overeenkomst voor 6 maanden van Maart tot en met Augustus. Het salaris is 225 euro per dag ex. BTW. Daarnaast worden reiskosten 100% vergoed en bieden we een standaard vergoeding voor het gebruik van eigen laptop en telefoon. Je standplaats is gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op ons kantoor in Amsterdam.

Meer informatie

De (online) Content- en Communicatiemedewerker werkt in een klein team dat bestaat uit een algemeen directeur, creatief manager en sales & brandmanager. Reageren kan tot 10 december 2018 en uitsluitend per e-mail. Vragen stel je aan Danja Raven via danja@streetsoftheworld.com. Meer informatie over Streets of the World vind je op www.streetsoftheworld.com.


Tags Pop-up Exhibitions, Netherlands

SUBSCRIBE

BEFORE YOU GO...

Imagine going to almost two hundred different countries searching the streets for what connects us as human beings.

Jeroen did it in 7 years and brought these streets together in his life's work Streets of the World. As you can imagine that was quite the adventure...

Discover the adventures he encountered in his e-book Streets of the World - the Stories and explore what a street means to society, education, wisdom, youth, experience, happiness, stories, food and so much more.

BUY THE BOOK

INSTAGRAM